Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Achát csepp szál, fekete, szürke, felül túrt, kb. 12x18 mm, kb. 38 cm

5.750 Ft
Menny.:szál
Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 58

Leírás és Paraméterek

Az Achát tulajdonságai:

Képlete: SiO2

Kristályszerkezete: trigonális

Keménysége és sűrűsége: keménysége a Mohs-skálán 6–7 között van. Sűrűsége kb. 2,6 g/cm³.

Ásványtani besorolás: kvarccsoport, oxidok

Keletkezés módja: hidrotermális úton a vulkáni kőzetekben, mely folyamat során a szilíciumban gazdag oldatok áramlanak a kőzetpórusokba és üregekbe. A kovasavoldat rétegek lerakódnak, és az apró kristályok alkotják az achátot. Az achátok kialakulásában a megszilárduló kovasavoldat rétegek kulcsfontosságúak. Ezek a rétegek szépen elrendeződnek, és a szalagos vagy sávos mintázatot adják az achátnak. Az achátok gyakran olyan üregekben alakulnak ki, amelyeket gázbuborékok alakítottak ki a kőzetben, ezek az üregek különböző méretűek lehetnek az egészen kicsitől a nagy méretűekig.

Színárnyalatai: az achátok általában a föld színeiben találhatóak meg. Többnyire szürke, kékesszürke, zöldesszürke, szürkésfehér, barna csíkozással. Az achátok számtalan színárnyalatban léteznek köszönhetően kialakulásukkor a különböző ásványi anyagok jelenlétének.

Jellemző rá a szalagos színezet, mely nagyon szép. Könnyen lehet mesterségesen színezni, és színeit felerősíteni.

Lelőhelyek: Az achát előfordulási helyei közé tartoznak Csehország, Kelet-India, Uruguay, Ausztria, Dél-Afrika, Németország, Olaszország, Mexikó, Kína és az Egyesült Államok.

Az Achát története:

Az achát egy olyan ásvány, amelynek történelmi jelentősége és felhasználása gazdag és sokrétű. Az achát már az ókorban is ismert és gyakran alkalmazott ásvány volt. Mezopotámiában az achátból pecséteket véstek amik a hatalom és tekintély szimbólumai voltak. Indiában, Nepálban és Tibetben az achátból készült kis figurákat szerencsehozó amulettként viselték. 

Az Achát felhasználása:

Az achátok sokrétűen felhasználhatók, készülhet belőlük nyaklánc, karkötő, fülbevaló, különböző ajándéktárgyak, lakásdekorációnak is csodálatosak a különböző színekben pompázó faragványok és  achátlapok.

A népi gyógyászat a mai napig előszeretettel használja. Az achát segíthet alvászavar esetén vagy például enyhítheti a frontérzékenységet. Javíthatja a kitartóképességet, nyugtató hatású és megvédhet a negatív befolyásokkal szemben. Az achátokat fajtájuktól függően használják különböző vélt gyógyító hatásuk szerint különböző problémákra. 

Az achátok hozzárendelhetők a csakrákhoz is melyek segíthetik energetikai rendszerünk működését.

  • Faachát: gyökércsakra
  • Botswana achát: szívcsakra
  • Csipkeachát: szakrális csakra
  • Szalagachát: szakrális csakra, napfonat csakra
  • Szemachát: homlokcsakra
  • Tűzachát: gyökércsakra
  • Vízachát: szakrális csakra

Horoszkópok szerint a Bika Ikrek, Rák, Skorpió csillagjegyekhez rendelhető.

Indián csillagjegyek szerint a Szarvas, kínai horoszkóp szerint pedig a Kígyó, Ló, Bárány, Disznó jegyek rendelhetők az achátokhoz.