Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Alapanyag szál

Az ásvány gyöngy igazán különleges, kedvelt és hosszú múltra visszatekintő alapanyag. Kínálatunkban ezernyi változat fellelhető: természetes ásványokból, változatos megmunkálással előállított gyöngyök tárháza és beszerzőhelye is vagyunk. Folytatás a lap alján: a gyöngyökről >

 

A gyöngy hagyományos divatékszer

A gyöngyfűzésnek évezredes hagyománya van, mondhatnánk, az emberrel egyidős. Hosszú története során a gyöngyből készült tárgyak számtalan funkciót láttak el. A sok közül ma is töretlenül népszerű az 50-es évektől kezdve hódító divatékszer, mely nem pusztán esztétikai szerepet tölt be. Alkalmat ad a hölgyeknek és szelídebb formában a férfiaknak is, hogy megmutathassák maguknak és környezetüknek, milyen jó ízléssel öltözködnek, akár a hétköznapokon is.

Gyöngy gondos munkával rendkívül sok anyagból állítható elő.

Gyöngyök ásványokból, féldrágakövekből, üvegből

Az első gyöngyök többnyire egyszerű kagylóhéjakból és kődarabokból készültek. A rómaiak kedvelt alapanyagaként már néhány mutatós ásvány és féldrágakő is szolgált, melyek alkalmazásával sokkal kifinomultabb ékszereket tudtak készíteni. Az ókori egyiptomiak pedig gyönyörű, színes üveggyöngyöket alkottak. 

A tenyésztett gyöngy szép és megfizethető

Ma is töretlen népszerűségnek örvend az igazgyöngy. Különösen kedvelt, mint esküvői ékszer, de selyem fénye a hétköznapi eleganciához is hozzátartozik. A gyöngytenyésztés tudománya Kínából indult, a nyolc kincs egyikének is tartják a kagyló gyöngyét, amely a tisztaság és az értékesség szimbóluma ma is. Gyöngy nyaklánc fűzéséhez többféle tenyésztett gyöngy is megtalálható üzletünkben.

Webshopunkban egyedi nyaklánc és karkötő készítéséhez a gyöngyöket 39 cm, illetve és 19 cm hosszúságú szálakra fűzve, úgynevezett gyöngyszál formájában értékesítjük.