Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Eszközök gyöngyfűzéshez

Ha saját készítésű ékszerről van szó, az alkatrészek és a kellékek rendkívül nagy hangsúlyt kapnak. Ha már tudjuk, kb. milyen ékszert szeretnénk, akkor a gyöngyfűzés első lépése az alapanyagok kiválasztása. Fontos, hogy minden alapanyag stílusos és a kreatív szempontoknak megfelelő legyen,és mindenképpen ügyeljünk rá, hogy egymással is harmonizáljanak.

A gyöngyfűzés kellékek használata nélkül szinte lehetetlen.

Kis túlzással, mindegy, hogy mit szeretnénk elkészíteni, mert a gyöngyfűzéshez több ezer alapanyag közül válogathatunk. Ha például nyakéket szeretnénk, nyaklánc alapok kiválasztásánál kell kezdenünk: bőr, sodrony, organza és még sok másféle anyag jöhet szóba. 

A fűzési alapok gondos válogatása ugyan időigényes folyamat, de meghálálja magát. Bőrszálak használata például karkötőhöz nem ajánlott, mert kézmosáskor megszívhatja magát vízzel, ami a hosszú távú használatra negatív hatással lehet. Jobb megoldás a gumidamil, mivel egyrészt strapabíró, másrészt rendkívül rugalmas, így könnyen fel- és levehető lesz a karkötő. 

különböző gyöngyfűzési technikákhoz eltérő fűzőanyagokat érdemes használni. Peyote vagy herringbone technikához például cér javasolt, raw technikához pedig inkább damil alkalmazása ajánlatos.

Akár modern, akár elegáns kiegészítőt készítettél,  ha ajándékba adod, egy stílusban hozzá illő ékszeres doboz segít igazán emlékezetessé tenni az ünnepet.

Ha kereskedő vagy, fontos lehet a számodra, hogy eladási segédeszközöket is beszerezhetsz nálunk az áru kulturált bemutatásához, és hogy elegánsan adhass a vevő kezébe minden egyes megvásárolt darabot.