Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Korall szál

A korall, amit az ékszeripar használ, tulajdonképpen a tengerek mélyén élő virágállatok kemény váza. A korall ékszer viselése évezredes múltra tekint vissza. Valószínűleg feltűnő színe és könnyű megmunkálhatósága miatt vált már ilyen korán népszerűvé

A korall szálak rengeteg színben pompáznak: a fehértől, a narancs és a piros különböző árnyalatain át, egészen a feketéig. A belőle készült legkedveltebb ékszer a korall karkötő, de nem ritka a korall nyaklánc sem. Ezen felül gyakran készítenek korallból marokkövet és málát (buddhista meditációs számlálóeszköz) korall szálak felhasználásával.

Rendezés:

A korall hatása a lélekre: sokan úgy tartják, mivel a korallok a tenger mélyén élnek, a tenger nyugalmát hordozzák magukban. Erőt, kitartást, egyensúlyt hoznak magukkal és segítik az elmélyülést, ezért csakra meditációhoz is előszeretettel ajánlják.

Régen gyógyhatást is tulajdonítottak a korall szálak némelyikének, úgy gondolták, hogy minden tüdőt, vért és csontokat érintő betegségre gyógyító hatással van. Akár így van, akár nem, szépsége tagadhatatlan.

Mindenképpen fontosnak tartjuk kiemelni, hogy semmilyen ásvány, vagy ékszer alapanyag nem helyettesít orvost! A gyógyhatások korai forrásokban fellelhető, vélt tapasztalatokon alapszanak, semmilyen orvosi kutatás nem látja ezen gyógyhatásokat bizonyítottnak.

Az oldal tetejére