Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Achát tégla szál, fekete, 13x18 mm, kb. 38 cm

6.710 Ft
Menny.:szál
Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 68

Achát fűzhető gyöngy szálban

Gyöngy mérete kb.: 13x12 mm

Furat mérete kb.: 1 mm

Kidolgozása: fényes, tégla alakú gyöngy

Szál hossza: 38 cm

Egy szálon kb. 19-20 szem gyöngy található a csiszolásától függően.

Szín: fekete

 Típus: valódi ásvány

Leírás és Paraméterek

Amit az Achátról tudni érdemes

Képlete: SiO2

Kristályszerkezete: trigonális

Keménysége és sűrűsége: keménysége a Mohs-skálán 6–7 között van. Sűrűsége kb. 2,6 g/cm³.

Ásványtani besorolás: kvarccsoport, oxidok

Keletkezés módja: hidrotermális úton a vulkáni kőzetekben, mely folyamat során a szilíciumban gazdag oldatok áramlanak a kőzetpórusokba és üregekbe. A kovasavoldat rétegek lerakódnak, és az apró kristályok alkotják az achátot. Az achátok kialakulásában a megszilárduló kovasavoldat rétegek kulcsfontosságúak. Ezek a rétegek szépen elrendeződnek, és a szalagos vagy sávos mintázatot adják az achátnak. Az achátok gyakran olyan üregekben alakulnak ki, amelyeket gázbuborékok alakítottak ki a kőzetben, ezek az üregek különböző méretűek lehetnek az egészen kicsitől a nagy méretűekig.

Színárnyalatai: az achátok általában a föld színeiben találhatóak meg. Többnyire szürke, kékesszürke, zöldesszürke, szürkésfehér, barna csíkozással. Az achátok számtalan színárnyalatban léteznek köszönhetően kialakulásukkor a különböző ásványi anyagok jelenlétének.

Jellemző rá a szalagos színezet, mely nagyon szép. Könnyen lehet mesterségesen színezni, és színeit felerősíteni.

Lelőhelyek: Az achát előfordulási helyei közé tartoznak Csehország, Kelet-India, Uruguay, Ausztria, Dél-Afrika, Németország, Olaszország, Mexikó, Kína és az Egyesült Államok.

Az Achát története

Az achát egy olyan ásvány, amelynek történelmi jelentősége és felhasználása gazdag és sokrétű. Az achát már az ókorban is ismert és gyakran alkalmazott ásvány volt. Mezopotámiában az achátból pecséteket véstek amik a hatalom és tekintély szimbólumai voltak. Indiában, Nepálban és Tibetben az achátból készült kis figurákat szerencsehozó amulettként viselték. 

Achátok felhasználása

Az achátok sokrétűen felhasználhatók, készülhet belőlük nyaklánc, karkötő, fülbevaló, különböző ajándéktárgyak, lakásdekorációnak is csodálatosak a különböző színekben pompázó faragványok és  achátlapok.

A népi gyógyászat a mai napig előszeretettel használja. Az achát segíthet alvászavar esetén vagy például enyhítheti a frontérzékenységet. Javíthatja a kitartóképességet, nyugtató hatású és megvédhet a negatív befolyásokkal szemben. Az achátokat fajtájuktól függően használják különböző vélt gyógyító hatásuk szerint különböző problémákra. 

Az achátok hozzárendelhetők a csakrákhoz is melyek segíthetik energetikai rendszerünk működését.

  • Faachát: gyökércsakra
  • Botswana achát: szívcsakra
  • Csipkeachát: szakrális csakra
  • Szalagachát: szakrális csakra, napfonat csakra
  • Szemachát: homlokcsakra
  • Tűzachát: gyökércsakra
  • Vízachát: szakrális csakra

Horoszkópok szerint a Bika Ikrek, Rák, Skorpió csillagjegyekhez rendelhető.

Indián csillagjegyek szerint a Szarvas, kínai horoszkóp szerint pedig a Kígyó, Ló, Bárány, Disznó jegyek rendelhetők az achátokhoz.

Így találod meg nálunk

Kínálatunkban a faachát golyós szál termékünk darabos gyöngyként, alapanyagszálként vagy késztermékként, medálként és kulcstartóként is kapható. Anya lánya karkötőként, vagy más karkötő készítése során is jó választás lehet. Válassz különböző méretű gyöngyöket, kombináld kedvedre köztes díszekkel, vagy akár más színű ásványgyöngyökkel, akassz rá egy szép kis medált. Bárhogy is döntesz, az igazi ásvány mindig jó választás lesz.

Csaroit Fazon szál