Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Achát lap

Az achát szelet nem csak elegáns lakásdísz, hanem sokak szerint gyógyító kő is.

Rendezés:

Az achát nevét a legtöbb forrás szerint az első ókori lelőhelyéről, a szicíliai Achates folyóról kapta. Ősi vulkáni eredetű kőzetek üregeiben, geódákban alakul ki. Színét legfőképpen a szennyezőanyagok határozzák meg, mivel a tiszta kalcedon, maga fehér színű. Azok az achát szeletek, amik a vonalastól eltérő mintázattal rendelkeznek, fantázianevet kaptak. Így született a mohaachát, a szemachát, a faachát és a csipkeachát is.

Az achát hatása

Az achát kő lélekre gyakorolt hatásai közül legismertebb a félelmeink legyőzésében való segítsége. Az achát szelet formában is reményt ad és bátorságot. Segít, hogy megtaláljuk céljainkat az életben, és meg is tudjuk tervezni az oda vezető utat. 

Rendkívül jó hatással van a bélrendszerre, segíti a bélflóra helyreállítását, és terápia esetén kitűnő kiegészítője lehet a szokásos kezeléseknek. Az immunrendszert erősítve ellenállóbbá teszi a szervezetet a fertőzésekkel szemben

Az arab kultúrkörben úgy tartják, hogy ez az ásvány felruház azzal a képességgel, hogy könnyedén megkülönböztethessük az igaz és a hamis barátokat.