Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csíkos achát golyós szál, pink, 8 mm, kb. 38 cm

4.250 Ft
Menny.:szál
Elérhetőség: Raktáron
Szerezhető hűségpontok: 43

A 8 mm méretű, matt, pink csíkos achát ásványgyöngy szál különleges szépségű rajzolatokban bővelkedő ásványgyöngy termékünk. Egzotikus és bohém stílusú ásványékszer készítéshez különösen ajánljuk, hiszen sokféle színben elérhető ásványgyöngy, és mintázata mindenképp felkelti a figyelmet. Folytatás a lap alján ->

Leírás és Paraméterek

Amit az achátról tudni érdemes

Ez az ásvány arról a folyóról kapta a nevét, ahol először találtak ilyen ásványt a kavicsok között. A folyót ma Dirillonak hívják, és a szicíliai Raguza városától nyugatra ömlik a tengerbe. Múltja sokszínű, védelmi erőt, és különféle gyógyhatásokat tulajdonítottak ezen ékkőnek már az ókortól kezdve, és innentől ered díszítő és ékszerviseletként való felhasználása is.

Erre használják manapság – achát ásványgyöngy szál

Az achátot az ásvány keménységének és színezhetőségének, valamint vegyszerekkel szembeni ellenálló képességének köszönhetően ma is sokoldalúan hasznosítják. Hagyományosan késéles csapágyak készítéséhez, laboratóriumi mérlegekhez és precíziós ingákhoz használták. A kézműves iparban is alkalmazzák, bőrmegmunkáló szerszámokhoz, de míves kőintarziákban is.

Az achát, mint ásvány

A csíkos achát a kalcedonok egyik fajtája; kémiai összetétele szerint a kvarcokhoz tartozik. Jellemzők rá a sávos, egymásba visszatérő hajlott vagy épp egyenes vonalak, melyek rajzolatot alkotnak. A különböző színű rétegek között tömör kvarc rétegek is találhatók, amelyek fehér színükkel tűnnek ki.

Így találod meg nálunk

Achát ásványgyöngy szál termékünk többféle színárnyalatban kapható gyöngy füzér, amely az ékszerkészítés leggyakoribb, 8 mm gyöngy méretében kapható. Széles színválasztékának, valamint a gyöngyök egyedi sávos rajzolatának köszönhetően keresett, mint ékszer- és karkötő készítés alapanyag.